stripVL27

Strip revija Večernjeg lista br. 27, studeni 2015

Peanuts, Cat Claw, Old Pa Anderson, Crne priče, Ponos ratnika, Gladijator Pegula i Plinska lanterna na Griču

PEANUTS
Autor: Charles Shultz

srVL27-peanuts


CAT CLAW: Ide maca oko tebe
Scenarij: Slavko Draginčić · Crtež: Branislav Kerac

srVL27-cat-claw


OLD PA ANDERSON
Scenarij: Yves H. · Crtež: Hermann

 

srVL27-old-pa


CRNE PRIČE: Oglas
Autor: Alfonso Font

srVL27-crne


PONOS RATNIKA: Ljudevit Posavski (3)
Scenarij: Milko Peko · Crtež: Boris Talijančić

 

srVL27-ratnik


GLADIJATOR PEGULA: Veliki prorok
Autor: Nikola Listeš

srVL27-pegula


PLINSKA LANTERNA NA GRIČU
Autor: Dušan Gačić

srVL27-lanterna


Dobro došli u Klub!

STRIPFORUM je otvorio svoj Klub prijatelja stripa (adresa: Radnička 22a u Zagrebu), te ću ovom prigodom iskoristiti prostor uvodnika za osnovne informacije o našim budućim planovima vezi kluba.

STRIPFORUM je osnovan u cilju promicanja strip umjetnosti, čuvanja tradicije, posebice nacionalnog stripa, jačanja kulturnog, medijskog i javnog interesa za strip, informiranja prijatelja i javnosti o stripu, povezivanja kolekcionara i prijatelja stripa, poticanja strip stvaralaštva, njegovo analitičko i znanstveno vrednovanje, publiciranje i teorijski pregledi stripova.

Dakako, bilo je nerealno očekivati da će se izloženi program djelatnosti STRIPFORUMA, sam po sebi vrlo širok, provoditi jednako intenzivno u svakom trenutku i u svim pojedinostima. Rad STRIPFORUMA realno se ostvaruje praksom malih koraka – što znači da će se pojedine zamisli i akcije ostvarivati postupno, u skladu s trenutnom zainteresiranošću, spremnošću na rad i vremenskim mogućnostima pojedinih članova, te materijalnotehničkim mogućnostima same Udruge. Članovi Udruge ili bilo tko drugi može u uvijek inicirati neki projekt ili akciju i, ako se to uklapa u program i mogućnosti Udruge, poraditi na njihovoj realizaciji.

U prostoru Kluba mogu se organizirati različite aktivnosti: promocije, manje izložbe, predavanja, susreti s autorima, burze, prigodne prodaje, razmjene, radionice ili škole stripa i druge aktivnosti. Događanja nisu ograničena samo na strip.

Napominjemo, da prostor dajemo na takvu povremenu dogovornu upotrebu bez ikakve naknade. Očekujemo da će Klub postati živahno mjesto strip događanja i susreta stripoljubaca i prijatelja stripa.

STRIPFORUM će prostor koristiti i za svoje aktivnosti, druženje članova i prijatelja stripa, sastanke uredništva naše revije, promocije i prodaju svojih izdanja te druge klupske aktivnosti. Uvodimo redovno vrijeme za tu svrhu srijedom i petkom od 18 sati, te subotom od 11 sati. Uz članove Udruge i svi drugi su dobrodošli, posebice oni koje zanimaju naša izdanja: albumi i Strip revija.

Na znanje!

Sve informacije o Udruzi, planovima rada, mogućoj suradnji, mogu se dobiti na adresi: STRIPFORUM, Zagreb, Radnička 22a, telefon: 01 5807 230, mobitel: 099 689 0968, e-mail: stripforum@stripforum.hr.

Mladen Novaković

Podijelite ovo: