SRVL-96

Strip revija Večernjeg lista br. 96, kolovoz 2021

Clarke & Kubrick, Vila Lila, Winnetou, Otok s blagom, Tatica, Peanuts, Šic-Mic, Štef i Štefek

CLARKE & KUBRICK, 1 i 2
Autor: Alfonso Font

Prva epizoda Clarkea & Kubricka, pod naslovom „Lluvia” (Kiša), pojavila se 1980. među grupom kratkih priča „Cuentos de un futuro imperfecto” (Priče o nesavršenoj budućnosti). U ovoj priči Alfonso Font je protagoniste nazvao osobnim imenima scenarista i redatelja filma „2001 – Odiseja u svemiru”. Stanley i Arthur imali su svoj osobni i zabavni sukob s računalom istog imena kao i ono u filmu.
Dvije godine kasnije Font je vratio likove u „C&K Espacialistas Ltd.” za prvi broj časopisa Rambla, koji su u suradnji napravili crtači Luis García, José M. Beá, Alfonso Font, Adolfo Usero i Carlos Giménez.
Clarke i Kubrick, očiti hommage spomenutom filmu, dva su stručnjaka za najneugodnije poslove koji se mogu obaviti u udaljenim dijelovima svemira u nekoj drugoj verziji 21. stoljeća od naše. Uvijek prljavi, neobrijani, nespretni, neotesani, okruženi raznim nevjerojatnim Zemljanima i izvanzemaljcima, ali i lijepim djevojkama – lagano odjevenima i za njih nedostižnim – neprestano se svađaju oko najslikovitijih stvari i donose odluke koje će se dugoročno pokazati štetne po njih.
Clarke, uvijek obziran  prema nadređenima, i Kubrick, nepovjerljiviji i vitalniji, ipak će znati izaći iz svih situacija uzrokovanih obmanama, lažima i ambicijama moćnika s previše novca i premalo skrupula.


Vila Lila, 2. dio
Autor: Igor B. Vilagoš


WINNETOU, 6. dio
Autor: Walter Neugebauer

JACK JACKSON I BIMBO BAMBUS
Autor: Walter Neugebauer

SRVL-96_Jacl

ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer

SRVL-96_Sic-Mic


ŠTEF I ŠTEFEK
Autor: Sergej Mironović


OTOK S BLAGOM, 3. dio
Crtež:  Željko Lordanić ·Scenarij: Rudi Aljinović


TATICA: Obiteljske tajne
Autor: Nob


PEANUTS
Autor: Charles Schulz


Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Podijelite ovo: