srVL21

Strip revija Večernjeg lista br. 21, svibanj 2015

Partizani, Crne priče, Kroz minula stoljeća, Martina Mjesec. Peanuts, Kulinarski klub, Žene u bijelom, Gladijator Pegula, Nježni

Sadržaj

Partizani: KONVOJ ZA EL SHATT

Autori: Đorđe Lebović i Julio Radilović – Jules

”Konvoj za El Shatt” vojvođanskog književnika, dramskog pisca i scenarista Đorđa Lebovića i zagrebačkog strip crtača i ilustratora Julija Radilovića – Julesa druga je epizoda strip serije ”Partizani”. Serija je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća s velikim uspjehom objavljivana u Nizozemskoj – prvo u poznatoj strip reviji Eppo, a zatim i u albumima koji su se prodavali u visokim tiražima. Osim u Nizozemskoj, epizode serije ”Partizani” izlazile su u više od deset drugih zemalja.

Crne priče: PRIVATNO

Autor: Alfonso Font
Privatni istražitelj prihvaća naizgled jednostavan zadatak ne sluteći da će uskoro sve krenuti smjerom koji nije bio planiran. Cijenjeni španjolski strip crtač Alfonso Font vodi nas u svijet zadimljenih barova i fatalnih žena, a njegov glavni lik, jedan od onih simpatičnih vječnih gubitnika i neće tako loše završiti u ovoj crnohumornoj zgodi ispripovijedanoj u najboljoj maniri američkog noira.

Kroz minula stoljeća: TATARI

Autori: Zvonimir Furtinger i Julio Radilović – Jules
Uzbudljiva epska pripovijest iz hrvatske povijesti dvojice klasika domaćeg stripa – pisca Zvonimira Furtingera i crtača Julija Radilovića – Julesa!
Kralj Bela IV. poduzima sve što je u njegovoj moći kako bi se suprotstavio Tatarima na čelu s Batu-Kanom. Mađarsko plemstvo okuplja svoju vojsku i na bojnom polju se sukobljava s osvajačima iz Azije. Nakon žestokog naleta bolje organiziranog neprijatelja, razbijena mađarska vojska se povlači. Tatarima je sada cilj uhvatiti kralja Belu IV. Mladi hrvatski plemić Braslav spašava kralja i pomaže mu u bijegu…

Martina Mjesec: POLJUBAC DUG 10.000 GODINA

Autori: Darko Macan i Goran Sudžuka
Druga epizoda neodoljive Martine Mjesec donosi uzbudljivu priču o pračovjeku izvađenom iz ledenjaka u kojemu je poslije 10.000 godina pronađen potpuno očuvan. Nakon što je odleđen i vraćen u život, beskrupulozni menadžeri tvrtke koja je financirala arheološko iskopavanje žele ga iskoristiti za reklamiranje svojih proizvoda. Hoće li Martina uspjeti zaštititi naivnog Kromanjonca od pohlepnih ljudi tvrtke u čije bi ruke mogao pasti?

PEANUTS

Autor: Charles Schulz

KULINARSKI KLUB

Autor: Igor Vilagoš

Žene u bijelom: TRANSPLANTACIJSKI GAF

Autori: Raoul Cauvin i Philippe Bercovici

Gladijator Pegula: RIMSKA MEDICINA

Autor: Nikola Listeš

NJEŽNI

Autor: Ivica Bednjanec

O ratu, izbjeglištvu i stripovima

Autor: Leila Mehulić

Podijelite ovo: