srVL05

Strip revija Večernjeg lista br. 5, siječanj 2014

Peanuts, Romeo Brown, Herlock Sholmes, Tiffany Jones i Pero skitnica

Novi, peti broj Strip revije Večernjeg lista, prvi u 2014. ispunili smo novim sadržajima. Najprije, uz Peru skitnicu u našem su magazinu Charlie Brown, Snoopy i ostala družina iz Peanutsa.

Imamo još jednog Browna – Romea Browna. Pomalo šeprtljavi istražitelj rješava zapletene slučajeve, pri čemu hrabro odolijeva šarmu brojnih lijepih žena kojima stalno nedostaje nekoliko komada odjeće. Urnebesno zabavan strip napravili su Jim Holdaway i Peter O’Donnell, tim koji će ubrzo nakon iskustva s Romeom stvoriti popularnu stripovsku heroinu Modesty Blaise.

I u ovom broju predstavljamo rad domaćih autora. Popularni lik iz drugih umjetničkih formi, slavni Sherlock Holmes, predstavljen je u grotesknoj interpretaciji Julesa Radilovića i Zvonimira Furtingera.

Tiffany Jones vodi nas u svijet mode i glamura. Mlada provincijalka dolaskom u London stjecajem sretnih okolnosti ulazi u svijet fotomodela, manekenki, građanske elite i novca. Tisuće mladih ljudi čezne za sličnim dodirom sudbine, pa vjerujemo da ovaj strip koji su ostvarile dvije žene može biti zanimljiv našim čitateljicama i čitateljima.

Za sljedeće brojeve pripremamo nove kvalitetne, pustolovne, zabavne, groteskne, domaće i uvozne stripove, većinom popularnih naslova koji još nisu kod nas objavljeni. Naravno, i dalje ćemo posezati u našu riznicu domaćih i stranih remek-djela zanimljivih novim naraštajima ljubitelja stripa.

Iz broja u broj pratimo i reakcije čitatelja, želimo prepoznati želje i interese za odgovarajućom vrstom sadržaja stripova. Pozivamo vas da se javite s prijedlozima, idejama i željama u cilju poboljšanja našeg magazina. Možemo samo obećati da ćemo pokušati osigurati kvalitetne stripove koje ćete rado čitati i zabaviti se.

 

Mladen Novaković, glavni urednik

Sadržaj

PEANUTS: Dobri stari Charlie Brown

autor: Charles Schulz

ROMEO BROWN: Pobuna “Djeveruša”

Scenarij: Peter O’Donnel
Crtež: Jim Holdaway

HERLOCK SHOLMES: 7 Arthura i još jedan

Scenarij: Zvonimir Furtinger
Crtež: Julio Radilović – Jules

TIFFANY JONES: Bljesak kamere

Autori: Pat Tourett i Jenny Butterworth

PERO SKITNICA

Scenarij i crtež: Clarence D. Russell

SHERLOCK HOLMES: ELEMENTARNO

Boris Nazansky

OGNJEN SVILIČIĆ: ZAŠTO VOLIM STRIP?

Milena Zajović

AUTORI STRIPOVA “ROMEO BROWN” I “TIFFANY JONES”

Mladen Novaković

Podijelite ovo: