srvl101

Strip revija Večernjeg lista br. 101, siječanj 2022

Duke, Osmoškolci, Clarke & Kubrick, Kartolina, Winnetou, Šic-Mic, Tatica, Peanuts

Vrijedi li nastaviti?

100. broj Strip revije tiskan je u rekordnoj nakladi od 10.000 primjeraka. Kako uredništvu komercijalni aspekt izdanja nije od primarnog interesa, iznenadilo nas je što ipak nije bilo dovoljno primjeraka za kolekcionare koji nisu odmah nabavili novi broj. Ovaj put Strip revija je pomagala Večernji list kao dodatak i broj je bio besplatan, bez cijene, u plastičnom ovitku. I već prvi dan prodaje je velika većina takvih „paketa“ završila kod čitatelja. Samo manji dio naklade bio je preostao za redovitu prodaju na kioscima diljem Hrvatske i u Bosni i Hercegovini. U činjenici da je Strip revija završila u toliko ruku pronalazimo i ohrabrenje da nastavimo dalje.

Budući da čitate ovaj uvodnik znači da nastavljamo projekt Strip revije Večernjeg lista.
Poslije stotog broja slijedi stoprvi, normalno!

Nismo namjeravali prekidati, kako su pojedini zabrinuti čitatelji propitkivali i zdvajali. Cilj nam nikada nije ni bio objaviti upravo sto brojeva i ostaviti se napornog posla. Sto (i više) brojeva jednostavno se dogodilo, jer smo imali podršku čitatelja, prijatelja, Večernjeg lista i suradnika. Išli smo iz broja u broj pa kamo nas stripovska strast odvede.
Iako smo po svemu različiti od drugih strip izdanja u Hrvatskoj ostali smo dosljedni u uređivačkoj koncepciji, pokušavajući donijeti za svakoga ponešto. To je, naravno, teško, jer smo neprekidno izloženi nezadovoljnim pojedincima koji preferiraju određeni stil, žanr, autora, crtež, domaći strip, inozemni strip, i samo to bi htjeli vidjeti u Strip reviji iz broja u broj. Ponudili smo puno domaćih autora i njihove radove, uz strane autore, a uspjeli smo i imati i puno novih stripova. Želimo tim putem nastaviti, ali imamo i mnogo novih ideja. Želimo da Strip revija postane zametak puno veće stripovske priče.

Dakle, nastavljamo s novim brojevima, novim stripovima i kvalitetnim materijalima kojima želimo promicati vrijednost i ljepotu strip umjetnosti. Bez dvobroja, trobroja, preskakanja više brojeva i drugih jalovih trikova kojima bismo požurili prema novom jubileju.

Hvala svima koji su nam poslali čestitke i prijedloge, te poželjeli još bolju Strip reviju.

Čitajte nas i dalje!
Mladen Novaković


MOJ STARI I STRIPOVI
In Memoriam Željko Mišak (1939.-2021.)
Piše: Krešimir Mišak


DUKE: Bit ćeš revolveraš, 1. dio
Crtež: Hermann · Scenarij: Yves H.


OSMOŠKOLCI: Zimovanje
Autor: Ivica Bednjanec


CLARKE & KUBRICK: Troželjni Ulap
Autor: Alfonso Font


KARTOLINA
Autor: Tomislav Košta


ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer

WINNETOU, 10. dio
Autor: Walter Neugebauer


TATICA: Obiteljske tajne
Autor: Nob


PEANUTS
Autor: Charles Schulz


Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Podijelite ovo: