SRVL-44

Strip revija Večernjeg lista br. 44, travanj 2017

Cvijet Novog svijeta, Cassio, Peanuts, Tatica

CVIJET NOVOG SVIJETA
Scenarij: Sánchez Abulí · Crtež: Alfonso Font

SRVL-44-cvijet-2

Ne možemo sakriti oduševljenje ovom pričom o osvajanju Južne Amerike koju objavljujemo u ciejlosti u ovom broju. Tu je baš sve:  ljubavni zaplet, mnogo akcijskih scena i prikaza sukoba dvaju kultura… a tek krajolici, ostavlajju bez daha! Ne propustite epsku sagu smještenu u Čile sredinom šesnaestog stoljeća, još jedno remek-djelo majstora Alfonsa Fonta.

SRVL-44-cvijet-1


CASSIO: Drugi udarac, 2. dio
Scenarij: Stephen Desberg  ·  Crtež: Henri Reculé · Boja: Renaud Angles

SRVL-44-cassio

Sigurni smo da sa zanimanjem pratite razotkrivanje misterije jednog davnog ubojstva. U ovoj epizodi možda otkrijemo tko je drugi ubojica, ali možda se stvari još više zakompliciraju kad otkrijemo skrivene namjere prelijepe čarobnice Oaze, razlog Cassiovog dolaska u strani grad i zlokobne planove gospodina Tanhaüsera.


TATICA
Autor: Nob

SRVL-44-Tatica

Naš se antijunak dosjetio sjajne metode kako privući pozornost mladih dama. I, naravno, baš je morao uplesti svoje kćeri.


PEANUTS
Autor: Charles Schulz

SRVL-44-peanuts

Dvokrilac hrabrog pilota iz Prvog svjetskog rata oboren je iza neprijateljskih linija…  hmh… ne nismo pomiješali najave…


10 GODINA STRIPFORUMA
Autor: Mladen Novaković

SRVL-42-stripforum

U ovoj godini obilježavamo i svoju obljetnicu, deset godina djelovanja Udruge prijatelja stripa STRIPFORUM koja je partner Večernjem listu pri izdavanju Strip revije koju držite u rukama. U ovom broju saznajte više o našem izdavaštvu i strip albumima koje smo objavili.
Prisjetit ćemo se i 16 brojeva ‘klupske’ Strip revije iz koje je izrasla Strip revija Večernjeg lista.


Feljton: MLADO DOBA STRIPA
Autor: Rudi Aljinović

078_SRVL-44-feljton

U posljednjem nastavku feljtona pričamo o ratnim i poratnim godinama, o Neugebauerovom Zabavniku i Koprivama. Prisjetit ćemo se i nastanka Velikog mitinga, prvog animiranog filma.


Festival stripa – turistički nakit ili buvlja pijaca?

Svibanj je mjesec stripa Hrvatskoj. Zahvaljujući festivalima, izložbama, uglednim autorima stripa s raznih strana svijeta koji će gostovati, davati intervjue i potpisivati svoje albume i radove, tržnica stripova koja prati ovakve festivale i medijska pozornost, prigoda su i za jaču aktivnost nakladnika koji bi trebali objaviti pokoje vrijedno djelo spomenutih umjetnika. Iz godine u godinu ovi festivali na kojima se okuplja popriličan broj ljubitelja stripa pokazuju da je strip, unatoč vrlo raširenoj skepsi, još uvijek popularan i vrijedan truda. Koliko od takvih događanja koristi ima domaća strip scena?
Strip revija Večernjeg lista ima svoj kontinuirani život i uglavnom nije uvjetovana događanjima i trendovima na toj sceni. Ipak, ne možemo osigurati većinu kvalitetnih licencnih stripova koje bismo željeli, jer su ih drugi nakladnici već rezervirali ili objavili, pa posežemo za stripovima koje su oni previdjeli ili smo, ipak, bili prvi. To je jedan od razloga zbog čega smo presretni kad na našim stranicama možemo donijeti neobjavljene stripove najvećih imena svjetskog stripa. U ovom broju to je Alfonso Font, predivan autor i sjajan gospodin koji po drugi put dolazi U Hrvatsku. U Strip reviji smo objavili toliko njegovih radova da ga već možemo smatrati kućnim autorom. I nećemo stati samo na tomu.
S druge strane, ne zanemarujemo domaće stvaralaštvo. Na našim stranicama, a uskoro i u albumima predstavili smo i dvojicu vrlo kvalitetnih domaćih autora, Vladimira Davidenka i Tomislava Koštu. Oni rade nove stripove za nas, pa ćemo ih i nadalje susretati  na stranicama Strip revije Večernjeg lista.
U ovom broju zaokružujemo feljton Rudija Aljinovića i priču o STRIPFORUM-u, te drugu epizodu stripa Cassio.
U sljedećim brojevima nastavljamo s novim kvalitetnim stripovima i zanimljivim tekstovima.

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Mladen Novaković

Podijelite ovo: