SRVL66

Strip revija Večernjeg lista br. 66, veljača 2019

Duke, Abraham Stone, Peter Kampf, Izvanserijsko, Peanuts, Šic Mic, Tatica, Štef i Štefek

DUKE: Ja sam sjena (1/2)
Scenarij: Yves H. · Crtež i kolor: Hermann

Nakon jednogodišnje stanke nastavljamo sagu o revolverašu Dukeu Morganu. Bogat Hermannov akvarel vodi nas u Colorado u vijeme kada je Zapad bio najdivljiji.
Pojava Dukeova brata Clema na neočekivanome mjestu pokrenut će lavinu događanja. Svega tu ima — od krvne osvete, do razočaranja u ljubav, od novih prijateljstava, do novih leševa. Pravi hardcore western za ljubitelje pustinjske prašine i dima baruta.


ABRAHAM STONE: Radix malorum (2/2)
Autor: Joe Kubert

Abraham je na dobrome putu da postane zvijezda nijemog ratnog spektakla, no političke spletke, fatalne žene i jedna neobuzdana hollywoodska  zabava natjerat će ga da preispita kakav život zaista želi živjeti. Priča o crnoj strani čovječanstva vrhunski je ispričana majstorskim perom Joea Kuberta.


PETER KAMPF JE ZNAO (2/2)
Scenarij: Carlos Trillo · Crtež : Domingo R. Mandrafina

U orwellovskoj alternativnoj povijesti jedan strip postao je sredstvo širenja ekstremističke ideologije. Zanimljiv noir dvojca Mandrafina/Trillo propituje utjecaje medija, lažnih vijesti i povijesnog revizionizma na suvremeno globalizirano društvo.


IZVANSERIJSKO: Sandy
Autor: Jordi Bernet

Kratak strip o patuljku Sandyju iz 1966. godine legendarnog Jordija Berneta podsjetit će nas na to koliko svojim riječima utječemo na živote ljudi oko sebe… i možda nas navesti na promjenu.


No, nije sve tako crno!

Izgleda da smo , sasvim nenamjerno, za ovaj broj odabrali stripove koji grebu duboko u ljudsku psihu, no nismo zaboravili niti na humor.
I u ovom broju s nama su stari znanci:


ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer

TATICA
Autor: Nob

PEANUTS
Autor: Charles Schulz

ŠTEF I ŠTEFEK
Autor: Sergej Mironović

(greškom je bio potpisan Franjo Maixner)

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Podijelite ovo: