srVL11

Strip revija Večernjeg lista br. 11, srpanj 2014

Peanuts, Biser zla, James Bond, Lady S, Kobni praznici, Žene u bijelom, Gladijator Pegula te Julio i Romea

Dragi čitatelji!

Stripovi vjerojatno ne mogu mijenjati svijet, ali mogu sjajno zabaviti. Već odavno stripovi nisu samo puka zabava za djecu i ”starije infantilce”, među ljubiteljima stripa i kolekcionarima je i značajan broj ”fajnšmekera”. Nakon desetog broja Strip revije Večernjeg lista smatramo da se broj čitatelja stabilizirao, iako mnogi ljubitelji stripova i dalje pri susretu zabrinuto pitaju: ”Hoće li se Strip revija održati?” Naš ”dobri duh” Dražen, već je pri izlasku prvih brojeva proročki ustvrdio: ”Strip revija Večernjeg lista vratila je stripu nekoliko tisuća čitatelja i ljubitelja ove popularne likovne forme!” Već samom tom činjenicom ispunili smo jedan od naših ciljeva, popularizaciju stripa kod svih naraštaja!

Nerado se hvalim onim što radimo, radije pohvale slušam od drugih, ali iznimno, spomenut ću samo jedno od najljepših priznanja. Desetak čitatelja iz inozemstva koji ne znaju hrvatski jezik (Belgija, Nizozemska, Francuska, Italija, Austrija, Češka), redovito od mene naručuje Strip reviju Večernjeg lista i oduševljava se iznimnom kvalitetom sadržaja, ali i činjenicom da jedan utjecajni politički dnevnik snažno podržava naš projekt.

Za ovo ljeto u Strip reviju uvrstili smo meni osobno najdraži Maurovićev strip ”Biser zla“, naslikan tehnikom tempere prema kratkoj priči Jacka Londona ”Mapuhijeva kuća”. Naš prijatelj Ciril Gale, osnivač Kluba devete umjetnosti iz Ljubljane, poslao nam je intervju s legendarnim crtačem koji s veseljem objavljujemo kao ilustraciju Maurovićeva promišljanja stripa. U ovom broju su i novi nastavci Lady S i Jamesa Bonda, a prvi put predstavljamo domaćeg autora iz Kaštela – Nikolu Listeša s Gladijatorom Pegulom.

Vjerujemo da ćete s užitkom čitati i ovaj broj Strip revije Večernjeg lista, a mi već pripremamo nova lijepa iznenađenja.

 

Nadamo se da ćete nas podupirati i do stotog broja.

 

Mladen Novaković, glavni urednik

Sadržaj

PEANUTS

autor: Charles Schulz


BISER ZLA

autori: Norbert Neugebauer i Andrija Maurović

James Bond: U TAJNOJ SLUŽBI NJENOG VELIČANSTVA

autori: Henry Gammidge i John McLusky

Lady S: UZDRAVLJE, SUZIE!

autori: Jean Van Hamme i Philippe Aymond

Kobni praznici: VLAŽNO I DALEKO

autor: Vittorio Giardino

Žene u bijelom: MODERNA VREMENA

Autori: Raoul Cauvin i Philippe Bercovici

GLADIJATOR PEGULA

autor: Nikola Listeš

JULIO I ROMEA

Autor: Benito Jacovitti

Intervju: Andrija Maurović DOĐI, UZMI, IZLOŽI!

Ciril Gale

Podijelite ovo: