srVL12

Strip revija Večernjeg lista br. 12, kolovoz 2014

Peanuts, Cat Claw, Pustolovine baruna Trenka, James Bond, Žene u bijelom, Gospodar električnih sila i Gladijator Pegula

Dragi čitatelji!

Dvanaesti broj Strip revije Večernjeg lista označava jednu godinu njenog izlaženja. Jedna godina u nekim boljim vremenima za strip značila bi pedeset i dva broja, umjesto dvanaest. Međutim, za članove našeg malog uredništva tih dvanaest brojeva u postojećim tržišnim uvjetima je kao stotinu u sretnijim okolnostima.

Na neki način postajemo tradicija. To ne bi bilo moguće bez vas, naših vjernih čitatelja koji ste podržali projekt STRIPFORUM-a i Večernjeg lista i još jednom potvrdili da je strip živahna i željena forma. Štoviše, u proteklih godinu dana odabirom stripova različitih žanrova, te zanimljivim prilozima, osvojili smo nekoliko tisuća novih čitatelja koji su povremeno ili nisu uopće pratili strip. Do pojave Strip revije VL naklade su se brojile stotinama prodanih primjeraka.

Za uspjeh Strip revije VL, sad se već možemo i pohvaliti, jednako važna je predanost suradnika i prijatelja koji su dali nemjerljiv kreativni i organizacijski doprinos, posebno to vrijedi za našeg partnera u projektu Večernji list.

No, obljetnice i obvezuju. Moramo nastaviti biti bar jednako kvalitetni i zanimljivi kao i dosad. Kao odgovorna osoba, od početka odlučio sam uređivati Strip reviju tako da svaki ljubitelj stripa kojem dođe u ruke sačuva njene komplete čak do starosti, jer se čuvaju samo oni listovi koji se najviše vole.

Čitajte nas s veseljem i dalje.
Doživjet ćemo stotu!

Mladen Novaković

Sadržaj

PEANUTS

autor: Charles Schulz

Cat Claw: OTROVNE KANDŽE

autori: Svetozar Obradović i Branislav Kerac

PUSTOLOVINE BARUNA TRENKA

autor: Ivica Bednjanec

James Bond: U TAJNOJ SLUŽBI NJENOG VELIČANSTVA

autori: Henry Gammidge i John McLusky

Žene u bijelom: TANGO SMIRUJE DUŠU

Autori: Raoul Cauvin i Philippe Bercovici

GOSPODAR ELEKTRIČNIH SILA

Autori: Zvonimir Furtinger i Julio Radilović – Jules

GLADIJATOR PEGULA

autor: Nikola Listeš

Corto Maltese: Junak našeg doba

Denis Kuljiš

Strip autor: Branislav Bane Kerac

Kratka biografija Nikole Tesle

Podijelite ovo: