srVL34-naslovnica

Strip revija Večernjeg lista br. 34, lipanj 2016

Jomar, Bubnjar Thomas, Tiffany Jones, Malvazija i brancin, Crne priče, Peanuts

JOMAR: Zubar dunavski
Crtež: Vladimir Davidenko · Scenarij: Milko Peko

srVL34-jomar

Radnja povijesno-pustolovnog stripa JOMAR smještena je doba uspona Istočnog Rimskog Carstva, poznatog i kao Bizant u osvit nezaustavljive provale Avara i Slavena u rimsku provinciju Panoniju čijim se stazama kreće mladi hrvatski ratnik u potrazi za toplijom i plodnijom zemljom koja bi postala domovinom svih pripadnika plemenskog saveza Hrvata. Uz trgovačke karavane i pljačkaške skupine Avara čije manje izvidničke skupine već ugrožavaju sigurnost Panonskih puteva, Jomar susreće i one koji ne pripadaju svijetu ljudi, nego su dio predaje drevnih naroda koji su nekad nastanjivali to područje…
Jomar je novo djelo domaćih autora Milka Peke i Vladimira Davidenka koji su ranije surađivali na stripovima Posljednja granica i Povratak ratnika. Ovog puta Davidenko se predstavlja i kao crtač (a ne samo kolorist), uz sigurnost i kvalitetu kompetentnog likovnjaka o kojem ćemo sigurno još mnogo govoriti. Želimo mu što više budućih strip uradaka.


MALVAZIJA I BRANCIN
Scenarij: Iztok Sitar · Crtež: Bernard Kolle

srVL34-malvazija

Zahvaljujući našem prijatelju iz Slovenije Iztoku Sitaru predstavljamo i sjajnog crtača Bernarda Kollea. Već poznat autor na zahtjevnom francuskom tržištu zapažen je zbog svoje minucioznosti i sklonosti detaljima. Inače, Kolle je naših korijena, Slavonac koji živi i radi u Ljubljani. Vjerujemo da je ovo početak dobre suradnje koja može samo poboljšati kvalitetu sadržaja Strip revije Večernjeg lista.


CRNE PRIČE: Bdjenje
Autor : Alfonso Font

srVL34-crne

Tu je još jedna kratka epizoda Crnih priča velikana Alfonsa Fonta, a do kraja godine ove priče možete očekivati i u tvrdoukoričenom albumu koji će sadržavati i likovno bogat monografski dio.


TIFFANY JONES: Djevojka s naslovne strane
Scenarij: Jenny Butterworth · Crtež: Pat Turret

srVL34-tiffany
Drugom epizodom Djevojka s naslovne strane nastavljamo s objavljivanjem jednog od najfinijih grafičkih djela u stripu, seriju Tiffany Jones britanskih autorica Jenny Butterworth i Pat Tourret.


BUBNJAR THOMAS
Scenarij: Peter Wiechmann · Crtež: Josep Gual

srVL34-thomas

Započinjemo i povijesnu ratnu seriju Bubnjar Thomas scenarista Petera Wiechmanna i dvojice španjolskih majstora stripa – Josepa Guala i Juana Sarompasa. Serija priča o dječaku ”plave krvi” bačenom u ralje Tridesetogodišnjeg rata, jednog od najdestruktivnijih i najdužih sukoba u povijesti Europe koji je rezultirao milijunima žrtava. Strip ne skriva ratne užase, a događaje čitatelju predočuje neuljepšane i onako kako su se zaista odigrali.


PEANUTS
Autor: Charles Schulz

srVL34-peanuts

Pilot Snoopy na povratku s bojišnice!


U ovom broju pročitajte tekstove:

  • Kreativni dvojac iza Jomara: Milko Peko i Vladimir Davidenko
  • Dijamanti iz zone sumraka. Portret: Bernard Kolle
  • Razgovor: Zlatko Keser, prof. emeritus na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Mladen Novaković

Podijelite ovo: