SRVL-70

Strip revija Večernjeg lista br. 70, lipanj 2019

Pustinjska oluja, Lady S., Idila, Romeo Brown, Peanuts, Šic Mic, Tatica, Izlet u prošlost

PUSTINJSKA OLUJA (1/2)
Autor: Milan Trenc

Nord Zucker i Peter Mayne vraćaju se u Strip reviju Večernjeg lista pustolovno-psihodeličnom pričom s Bliskog istoka.
Koji je smisao života, ako ga život uopće ima? Zašto vjerujemo, ako vjerujemo, odnosno zašto ne vjerujemo, ako ne vjerujemo? Ima li raja i pakla, dženneta i džehennema? Tko zna, možda nam sunčanica zarađena pod nemilosrdnim suncem Saudijske Arabije u tome pomogne, a možda i ne.
Prepoznatljiv crtež koji nas prati još tamo od Studentskog lista i Milana Blentona, ali i humor koji ne štedi nikoga, ono je što volimo kod Milana Trenca, i s veseljem ga objavljujemo u našoj reviji.


LADY S.: Koža jedne žene (2/2)
Scenarij: Jean Van Hamme · Crtež: Philippe Aymond

S krajem devetog nastavka serijala Lady S. osjećamo kao da je  završio jedan dio povijesti naše revije. Prati nas od samih početaka, od veljače 2014. godine. Prisjećamo se, pomalo s nostalgijom, vremena kada smo osmišljavali koncept, birali stripove i pokušavali pomiriti želju za popularizacijom stripa kod nove generacije čitatelja s potrebom očuvanja baštine. Drago nam je što smo odabrali Shaniju Rivkas. Odradila je zadatak kao i uvijek – besprijekorno.
Opraštamo se, barem za sada, od drage nam prijateljice i zahvaljujemo joj što nas je vodila sa sobom na putovanja. Hoće li se vratiti?  Kako bi rekao jedan tajni agent: Never say never again.


ROMEO BROWN: Gospodar Vatrenog zmaja
Scenarij: Peter O’Donnel · Crtež :Jim Holdaway

Dragocjeni Žad je otet i samo ga Romeo Brown, detektiv kojeg su dame voljele ipak malo manje nego što je on volio njih, može pronaći! Nasuprot našem Englezu svemoćna je kineska zločinačka organizacija Tong, koju predvodi nemilosrdni mandarin, poznat po čudnoj manikuri i glasu što podsjeća na kokodakanje…


IDILA
Autor: Paul Gillon

Nijemi strip klasika Paula Gillona na intrigantan način miješa stvarnost i san, maštu i zbilju, ljubav i smrt.


Ne propustite ni…

ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer

TATICA
Autor: Nob

PEANUTS
Autor: Charles Schulz

IZLET U PROŠLOST
Scenarij: Rudi A. · Crtež: Andrija MAurović

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Podijelite ovo: