SRVL-71_naslovna

Strip revija Večernjeg lista br. 71, srpanj 2019

Jutro za užasnu sreću, Kraljica i trgovac, Pustinjska oluja, Tiffany Jones, Šic-Mic, Maks i Maksić, Peanuts, Tatica, O njima i o nama

JUTRO ZA UŽASNU SREĆU (1/2)
Crtež: Michal Suchánek · Scenarij: Ondřej Neff

Vjerni čitatelji Strip revije Večernjeg lista sjetit će se stripova Jezive radosti i Ideja od milijun dolara čeških autora Michala Sucháneka i Ondřeja Neffa. Jutro za užasnu sreću je znanstveno-­fantastična erotska priča koja govori o zabranjenoj ljubavi između Zemljanina Armanda i zanosne Odone.


KRALJICA I TRGOVAC
Crtež: Jorge Zaffino · Scenarij: Rogelio Costa

Kratak, ali zanimljiv strip smješten u drevnom Egiptu prilika je da se prisjetimo (i široj publici predstavimo) argentinskog crtača Jorgea Rubéna Zaffina (1959.–2002.).
Uz očev poticaj, sa šesnaest godina je počeo raditi kao neplaćeni pripravnik u strip-­studijima Ricarda i Enriquea Villagrána u Buenos Airesu i postao poznat po svojem serijalu Nippur de Lagash (crtež za jednu od naslovnica iskoristili smo na ovoj stranici). Sredinom osamdesetih, prilikom posjeta SAD-u, upoznao je Chucka Dixona, s kojim će raditi na trodijelnom serijalu Winter World, te nastaviti suradnju na Punisheru i priči iz serijala Savage World of Conan. Za Marvel je radio i na serijalima Hellraiser Clivea Barkera i The ‘Nam. 1996. godine je nacrtao svoj posljednji strip za sjevernoameričko tržište, Batman Black and White. Nastavio je raditi u Argentini i, osim stripa, posvetio se slikarstvu. Umro je u 43. godini od posljedica srčanog udara.


TIFFANY JONES: Pustolovina u Škotskoj
Scenarij: Jenny Butterworth · Crtež: Pat Tourret


PUSTINJSKA OLUJA (2/2)
Autor: Milan Trenc


O NJIMA I O NAMA
Autor: Zlatko Grgić

 

 


Ne propustite ni…

ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer

TATICA
Autor: Nob

PEANUTS
Autor: Charles Schulz

MAKS I MAKSIĆ
Autor: Sergej Mironović

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Podijelite ovo: