srVL02

Strip revija Večernjeg lista br. 2, listopad 2013

Seoba Hrvata, Nježni, Jaimie McPheeters putuje na istok, Pero skitnica

Pojavom Večernjakove Strip revije na kioscima ostvaren je san entuzijasta okupljenih u Stripforumu i prijatelja iz Večernjeg lista u težnji da se strip vrati u novine, te ponovo postane dostupan širokom krugu čitatelja.

Kišne nedjelje 29. rujna prodano je više tisuća primjeraka strip magazina zajedno s nedjeljnim izdanjem Večernjaka. U sljedećih nekoliko tjedana samostalne prodaje taj broj se još više povećao. Uredništvo i Stripforum su primili velik broj poruka, komentara, pohvala, prijedloga, želja, savjeta, ali i nekoliko konkretnih kritika i zamjerki. Nemoguće je, naravno, sve te poruke objaviti ili navesti, ali evo nekih…

„Nitko od vas, koji ste osmišljavali i, evo, realizirali ovaj projekt, nije svjestan koji je posao učinjen za popularizaciju i oživljavanje stripa. Siguran sam da je ovo, nakon legendarnog Plavca, prvi put da se na ovako ozbiljan način krene u strip izdavaštvo, posebice što se radi o tiražnoj novini kakav je Večernjak.”

„Strip revija je upravo magazin koji je nedostajao na kioscima.“

„Kako je riječ o revijalnom izdanju, bilo bi dobro imati jedan ili nekoliko „stalnih“ stripova. „Pero skitnica“ je idealan kandidat, nadam se da niste ispucali sve table.“

„Revija bi trebala izlaziti svake nedjelje!“

„Za mjesečni ritam izlaženja previše su dva stripa u nastavcima.“

„Priredili ste veliku radost stripoljupcima, a ovoj vrsti umjetnosti svjetliju budućnost. Posebno pozdravljam predstavljanje autora stripa i predlažem uvođenje rubrike s teorijom stripa.“

Ima još niz poruka koje dolaze od stripoljubaca na e-mailove Stripforuma i na Facebook stranicu. Razmišljamo i o rubrici pisma/poruke čitatelja, pa molimo vaše mišljenje.

Broj prodanih primjeraka, pohvale stripoljubaca, zainteresiranost čitatelja i tek manji broj nezadovoljnih, uredništvu je veliko ohrabrenje i poticaj za daljnji još bolji rad. Za potpuni uspjeh, dugovječnost izlaženja Strip revije, potrebna nam je podrška i potpora što većeg broja prijatelja stripa i onih koji će postati prijatelji stripa.

Vjerujemo da će i drugi broj zadovoljiti vaša očekivanja. U njega smo već ugradili neke primjedbe i poboljšanja utemeljena na iskustvu prvog broja. Uživajte u čitanju i šaljite nam svoje prijedloge, primjedbe i priloge.

Mladen Novaković, glavni urednik

Sadržaj

SEOBA HRVATA: KNEZ RADOSLAV

scenarij: Stanko R. Žrnovački
crtež: Andrija Maurović

NJEŽNI

scenarij i crtež: Ivica Bednjanec

JAIMIE McPHEETERS PUTUJE NA ISTOK

Scenarij: Zvonimir Furtinger
Crtež: Julio Radilović – Jules

PERO SKITNICA

scenarij i crtež: C.D. Russell

SLUČAJ KNEZA RADOSLAVA

Rudi Aljinović

AMERIČKI GRAĐANSKI RAT

Boris Nazansky

STRIP AUTOR: IVICA BEDNJANEC

IGOR KORDEJ – Vitez reda umjetnosti i književnosti

Podijelite ovo: