srVL36-naslovnica

Strip revija Večernjeg lista br. 36, kolovoz 2016

Scando, Utočište za izgubljene snove, Alexis Montserrat, Bubnjar Thomas, Divlji zahod, Crne priče, Peanuts, Priče iz bračnog života

SCANDO
Autor : Nikola Listeš

srVL36-Scando

Centralni Galaktički Sistem unajmljuje privatnog istražitelja da otkrije što otapa svemirske brodove.


UTOČIŠTE ZA IZGUBLJENE SNOVE
Autor: Alfonso Font

srVL36-snovi

Tko želi živjeti vječno?


ALEXIS MONTSERRAT
Crtež: Julio Radilović – Jules · Scenarij: Zvonimir Furtinger

 

srVL36-AlexisEpizoda 1: Sudnji dan – eksplozivna akcija na
Karibima!


BUBNJAR THOMAS
Crtež: Josep Gual / Juan Sarompas · Scenarij: Peter Wiechmann

srVL36-thomas

Lov na zloglasnog Crvenog ubojicu.


DIVLJI ZAHOD
Autor : Zlatko Druško

srVL36-divlji-zahod

Duel pod vrelim pustinjskim suncem.


CRNE PRIČE: Kandidat
Autor : Alfonso Font

srVL36-Crne-price

Nesretni kandidat za radno mjesto mučitelja.


PEANUTS
Autor: Charles Schulz

srVL36-peanuts

Charlie Brown na igralištu.


PRIČE IZ BRAČNOG ŽIVOTA
Autor: Srđan Pavar

srVL36-obiteljske
Žrtva vlastite prijevare


Dragi prijatelji i prijateljice stripa!

Najčešće pitanje ljubitelja stripa koji nas prate u posljednje vrijeme je: ”Kako ide Strip revija? Prijeti li prestanak izlaženja? Je li profitabilna?…” I slično. Takva su pitanja, puna skepse ili bojazni, sama po sebi razumljiva u vremenu kriza, zasićenosti informacijama i slikama, prolaznog trenutačnog interesa za nešto, kad i jučerašnji događaj postaje povijest, ali i izraz nevjerice u opstojnost projekta koji teče. Nama koji stvaramo Strip reviju Večernjeg lista, ona su ipak sve manje razumljiva, jer nas veseli i zabavlja ono što radimo želeći to podijeliti s drugima bez očekivanja materijalnog profita. Ipak, svjesni smo da u društvu u kojem je mjerilo uspjeha novac nije svima jasno zašto se uopće trudimo, a nekima je čak i mrsko nepretenciozno promicanje klasičnih vrijednosti devete umjetnosti.

Strip revija Večernjeg lista nije profitabilna u trgovačkom smislu. Kada bismo i prodali cijelu nakladu, prihod uz ovu cijenu bio bi manji od uloženog za svaki dosadašnji broj. No, nitko od nas neće reći da smo gubitnici. Strip revija Večernjeg lista je primarno investicija. U što? Nismo još sigurni u rezultat pa ne možemo reći konkretno zašto investiramo. Za sada ulažemo novac, vrijeme i znanje u jedan umjetnički i medijski format koji volimo i želimo promicati.

Jedno je sigurno, vjerovali ili ne, Strip revija Večernjeg lista s nekoliko tisuća prodanih primjeraka i stabilnom tržišnom pozicijom nama predstavlja veliko zadovoljstvo pri radu i stvaranju svakog novog broja. To veselje i zabavu ponudili smo i dijelimo s onima koji cijene i poštuju naš trud očekujući svoj novi primjerak svakog mjeseca.

Ako je u početku i bilo kakvih dvojbi o smislu onoga što radimo, više ih nemamo. Svih ovih godina nismo kukali kako ”zaglupljeno” tržište ne vrednuje poticajno naš koncept, ne cijeni plemenite namjere održanja jedne vrijedne likovne forme, ne shvaća probleme proizvodnje, nabave materijala, autorskih naknada, reklame i drugih problema o kojima smo mogli čitati na portalima. Znamo, postoje i oni koje nikako ne možemo zadovoljiti. Imaju nas pravo ne podržavati i potražiti sadržaje koji će zadovoljiti njihove potrebe. Još bolje, mogu pokrenuti vlastite projekte. Što je više raznolikih strip izdanja u ponudi, mi iz Stripforuma bit ćemo zadovoljniji i potaknuti na stvaranje još bolje i bogatije Strip revije.

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Mladen Novaković

Podijelite ovo: