SRVL-42

Strip revija Večernjeg lista br. 42, veljača 2017

Tex i Mex, Mriža, Lady S, Ponos ratnika, Crne priče, Tatica, Peanuts

TEX I MEX: Lovci na skalpove, 1. dio
Scenarij: Peter Wiechmann· Crtež: Juan Sarompas

SRVL-42-tex-i-mex

U ovom broju počinjemo objavljivati pustolovine neobičnog dvojca desperadosa: lukavog Meksikanca i snalažljivog Teksašanina. Svi ljubitelji vesterna uživat će u pustinjskim krajolicima američko-meksičke granice, prizorima zapjenjenih konja, Indijanaca Mescalerosa i kauboja.

SRVL-42-tex-i-mex-


MRIŽA
Autor: Tomislav Košta

SRVL-42-mriza

Strip revija nastavlja davati svoj obol promicanju kvalitetnog raznovrsnog stripa i poticanju novih autora koji se žele baviti stripom. Posebno nam je veselje predstaviti umjetnika iz Preka (Zadra) Tomislava Koštu koji nas je oduševio svojim zrelim grafičkim rafinmanom, ovaj put u jednoj kratkoj lirskoj slikovnoj minijaturi, za kojeg vjerujemo da će ubrzo, ako se posveti stripu, doseći klasu sjajnih crtača kojima se danas ponosimo.


LADY S: Krtica u Washingtonu, 2. dio
Scenarij: Jean Van Hamme · Crtež i kolor: Philippe Aymond

SRVL-42-LadyS

Otkrijte kako će se rasplesti špijunska afera koaj potresa Bijelu kuću.


PONOS RATNIKA: Ljudevit (2), 2 dio
Scenarij: Milko Peko · Crtež: Boris Talijančić

SRVL-42-ljudevir

U Burgundiji, knez Ljudevit neuspješno pokušava dogovoriti mir s carem. Slijedi franačka invazija, ali i izdajstvo kneza Borne.


TATICA
Autor: Nob

SRVL-42-tatica

Zašto je važna dobra organizacija u kupaonici?


SNIJEŽNA ZGODA
Autor: Stanko Bešlić

SRVL-42-Snijezna-zgoda

Ispratimo zimu šaljivom pričom o zametenom autu.


CRNE PRIČE: Svađa
Autor : Alfonso Font

SRVL-42-crne-price

Samo četiri stranice dovoljne su Alfonsu Fontu da opiše sav besmisao građanskog rata.


PEANUTS
Autor: Charles Schulz

SRVL-42-peanuts

Nakon duge zime Charie Brown je napokon dočekao bejzbol. No, treba se vratiti u formu…


10 GODINA STRIPFORUMA
Autor: Mladen Novaković

SRVL-42-stripforum

U ovoj godini obilježavamo i svoju obljetnicu, deset godina djelovanja Udruge prijatelja stripa STRIPFORUM koja je partner Večernjem listu pri izdavanju Strip revije koju držite u rukama. Nekoliko stranica u ovom i  sljedećim brojevima iskoristit ćemo za osvrt o našem
djelovanju, zamislima i projektima koje smo ostvarili, koje smo željeli ostvariti a nismo, ali i o budućim planovima.


Feljton: MLADO DOBA STRIPA
Autor: Rudi Aljinović

SRVL-42-neugebauer

Posebno nam je zadovoljstvo najaviti i feljton Rudija Aljinovića “Mlado doba stripa”, koji će nas podsjetiti na vrijeme kada su kolporteri bježali pred ljubiteljima stripa, a Maurovićev ‘Meksikanac’ bio konkurencija hollywoodskim hitovima. Prisjetit ćemo se nekolicine autora koji su postavili temelje hrvatskog stripa, Maurovića i braće Neugebauer, ali i Sergeja Mironoviča i njegovih Maksa i Maksića.


U siječnju je završio naš natječaj za crtača ili crtače po zadanom scenariju jedne od bajki iz knjige „Priče iz davnine“ Ivane Brlić-Mažuranić koje još nisu stripovski obrađene. S obzirom na loša iskustva iz našeg prethodnog natječaja za stripove s temom iz Domovinskog rata, kada je odaziv i kvaliteta radova bio vrlo skroman (unatoč odličnom fondu nagrada), nismo ni ovog puta očekivali veći broj radova. Na naše iznenađenje, svoje je radove poslalo više od trideset crtača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pred ocjeniteljima je vrlo zahtjevna, ali slatka zadaća odabrati najbolji rad.

Dakle, već s početkom godine ugodne vijesti i dokaz da se među našim čitateljima krije još puno kreativnog potencijala koji ćemo i u budućnosti provocirati, a najbolje crtače i poticati na bavljenje stripom. Stranice Strip revije Večernjeg lista širom su otvorene za kvalitetne radove domaćih autora.

U sljedećim mjesecima najavljeni su brojni stripovski događaji, a mi ćemo se pridružiti novim lijepim stripovima, dobrim tekstovima i novostima koji će još više zabaviti naše vjerne čitatelje.

Čitajte nas, pišite nam, posjetite na www.stripforum.hr i Facebooku.

Mladen Novaković

Podijelite ovo: